2009. gada 30. oktobris

Shot in the back of the head.

Šodien darbā pusi dienas bija uzdevums pārbaudīt izpildītās anketas oktobra omnibusa aptaujai.
No tā visa es sapratu vienu faktu - latvieši IR STULBI, jeibogu. Esmu vairāk vai mazāk patriotiska par Latviju kā zemi un latviešiem, bet nu šodienas palasītās aptaujas tiešām rada iespaidu, ka te ir muļķu zeme.
Labi, tas ir saprotams, ka tauta sūdzas par valdību, ka politiķi apzaguši valsti un tikai dēļ viņiem ir krīze. Bet tik un tā cilvēki paši vien ir vainīgi, ka viņus ievēlēja, neviens cits to nedarīja viņu vietā. Turklāt daudziem nemaz nav nekāda sajēga par politiku, bet tik kko brēc.
Piemēram, jautājums, kur jānosauc Ministru prezidents. Kāds minēja V.Zatleru, cits E.Repši. unikālākā atbilde bija, ko viena 38 gadus veca sieviete bija ierakstījusi - "Valdiņš". Ģenerālprokurors (J.Maizītis) tika nosaukts vairākās anketās par Maiznieku. Jautājumā par Tautas partiju, kāds sūdzējās ka tanī slikta lieta ir Šlesera augstprātība. Bija vēl atbilde, ka T.partijā slikta lieta ir A.Slaktera angļu valoda - tam gan nevar nepiekrist. :D
Tad jautājums - ar ko asociējas Skandināvija. 2/3 respondentu par Skandināviju runā kā tā ir valsts. 15 vai 16 gadus veca meitene atbildēja, ka nezina, kas ir Skandināvija. Kamoon, no kuras klases māca jau ģeogrāfiju?
Intervētāji arī nav labāki par respondentiem. Bija atvērtie jautājumi, kur jānosauc 3 labas lietas un 3 sliktas lietas par kādu politiķi un viņa partiju. Ja nav atbildes un nezina, tad tā arī var ierakstīt "nav atbildes". Bet nē, viena intervētāja ierakstīja "1. Nezin. 2. Arī nezina. 3. nezin vēl". Par jautājumu, vai homoseksuāļi ir iederīga sabiedrības daļa, arī var nojaust kāda bija 90%īga attieksme.
Pats unikālākais bija jautājums - ar kādu tēlu pašlaik asociējas Latvija un tika doti atbilžu varianti, no kuriem jāizvēlas viens, piemēram , Sērdienīte, 3 tēva dēli un vēl kkas no pasakām. un variants - apslapinājies kaķēns (!) Laikam lieki teikt, ka tā bija biežākā apvilktā atbilde. Kur kaut ko tādu var izdomāt?
Bija vēl daudzi citi unikumi, bet ko nu par to.. :D

3 komentāri:

Toms teica...

Šis ir labs :D

Jūs kādreiz pastaigājat pa pislētu un uzdotat visādus elemntārus jautājumus cilvēkiem, kā to Amerikā darīja.
Pērle:
"How much corners have a triangle?" "Emm...4?" :D :D

iev teica...

āāā, šito zinu :D jūtubē redzēju kkad :D

Anonīms teica...

Njā, super latvieši. :D:D Un vēl brīnās, ka valstī krīzes. :D


/Rutiš.